Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Αττικής καταγγέλλει την ποινική δίωξη σε βάρος μελών του Δ.Σ του σωματείου και εργαζομένων στα LIDL από την πολυεθνική LIDL.
Συγκεκριμένα, Στις 15 Οκτώβρη 2015 δικάζονται 2 μέλη του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων LIDL Αττικής και μια εργαζόμενη μέλος της διοίκησης υγιεινής και ασφάλειας, ύστερα από μήνυση που έκανε η εταιρεία LIDL με την κατηγορία της παράνομης βίας που δήθεν ασκήθηκε από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, σύμφωνα με όσο επικαλείται η πολυεθνική LIDL.

Παράνομο και βίαιο για την LIDL χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των παραπάνω συναδέλφων σε 48ώρη απεργία του 2010 η οποία είχε προκηρυχτεί από τη ΓΣΕΕ και είχε αποφασίσει και το επιχειρησιακό σωματείο LIDL Ν. Αττικής. Παράνομο και βίαιο σύμφωνα με την πολυεθνική LIDL είναι η προσπάθεια των παραπάνω συναδέλφων να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το πλαίσιο δράσης και τα αιτήματα των συναδέλφων

Η δίωξη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συντονισμένης επίθεσης της εργοδοσίας στο δικαίωμα της απεργίας. Η επιχείρηση LIDL σε συνεργασία με το κεφάλαιο στο εμπόριο και όχι μόνο, χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη και την στήριξη της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που συνεχίζει τη δράση της ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων . Η μεθόδευση αυτή, της επιχείρησης LIDL, είναι πρόκληση κατά του εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και πρέπει να πάρει αποφασιστική απάντηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα LIDL να συσπειρωθούν στο επιχειρησιακό σωματείο τους, να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου