Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
6.30 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Καμία αναμονή.  Όλοι στον αγώνα. Ξεσηκωμός.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια-φτώχεια-ανεργία




Σύνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί το Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα! Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1.000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Στον κλάδο του εμπορίου που η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι γυναίκες όλων των ηλικιών και νέοι εργαζόμενοι οι επιπτώσεις των νέων μέτρων θα είναι σαρωτικές. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πεινάς. Συνεχίζουν τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη, εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.

ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 22 Οκτώβρη. Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

ΤΟ Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου