Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι  καταναλωτές
 
Το Σωματείο Εργαζομένων  LIDL  N. Αττικής  καταγγέλλει  στους εργαζόμενους  αλλά και στους καταναλωτές – πελάτες της πολυεθνικής LIDL την  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ  και την υποβολή ΜΗΝΥΣΗΣ   από την πολυεθνική LIDL στην εργαζόμενη  ΜΑΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  μετά από 13 χρόνια δουλειάς σε κατάστημα της εταιρείας στη ΛΑΜΙΑ.
Συγκεκριμένα  η πολυεθνική απέλυσε την εργαζόμενη επικαλούμενη ότι η εργαζόμενη προχώρησε  σε έκδοση  ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ  ΑΝΑΜΟΝΗΣ  και ότι ο πελάτης  αποχώρησε από το κατάστημα  με τα πράγματα χωρίς να πληρώσει.
Η πολυεθνική αρνήθηκε να προσκομίσει οποιαδήποτε αποδεικτικό  στοιχείο  στην εργαζόμενη ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες της, παραπέμποντας όλο το θέμα στα δικαστήρια  και  ενώ η  ίδια η εργαζόμενη  επικαλείται  ότι  ποτέ δεν προχώρησε  σε έκδοση
ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ  ΑΝΑΜΟΝΗΣ  την ημέρα που κατηγορείται κάτι άλλωστε  που δεν θα μπορούσε να κάνει γιατί τα κλειδιά της ταμειακής μηχανής ήταν στα χέρια του Δ.Κ. ( Διευθυντή καταστήματος)  και όχι  στην  ίδια που εκτελούσε εκείνη την ημέρα χρέη ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ.
 
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι  καταναλωτές
Η συγκεκριμένη μεθόδευση  της πολυεθνικής LIDL δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι  συνέχεια  όλων των προηγούμενων τρομοκρατικών απολύσεων και  ‘’ οικιοθελών αποχωρήσεων ,,  με την απειλή μήνυσης  στην ΑΤΤΙΚΗ αλλά και σε όλη την Ελλάδα, εργαζομένων  με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εργαζομένων που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και με τον ίδρωτα τους παρήγαγαν πλούτο στην εταιρεία  και τώρα τους αποκαλούν  ‘’ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,ΒΑΡΟΣ,ΚΟΣΤΟΣ και ΚΛΕΦΤΕΣ ,, και τους πετάνε στην ανεργία.
Δεν πρέπει να συναινέσουμε. Καμιά υποταγή κανένας συμβιβασμός. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα. Δε γεμίζει, δεν αδειάζει, όχι μαγαζί, αλλά ούτε ράφι. Κανένας  να μην υποκύψει στις πιέσεις τις εργοδοσίας.
Ο καθένας μόνος του δε μπορεί. Όλοι μαζί μπορούμε. Το σωματείο μας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, που στόχος τους είναι να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι.
 
 
 
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LIDL ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΑΣ.
 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
 
Δίνουμε δύναμη στη δύναμη μας συσπειρωνόμαστε στα  σωματεία μας, επιχειρησιακά και κλαδικά σε όλη την Ελλάδα που έχουν τη διάθεση και τη θέληση να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές μεθοδεύεις της πολυεθνικής LIDL.
 ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ,   με ακόμα μεγαλύτερη  μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη κλιμακώνουμε τον αγώνα

 
   ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ   ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 6.30μ.μ 


ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου