Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ & ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 π.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
 
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα καταστήματα και στις αποθήκες  LIDL
Η απεργία 1/11/15 για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας  εντάσσεται στη συνολικότερη μάχη που δίνουμε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που ισοπεδώνει τις ζωές μας.
Μπορεί να αποτελέσει βήμα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας 12/11/15, για την συνέχιση του αγώνα μας. Κυριακή 1/11/15 συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση 10.30 π.μ στα γραφεία του σωματείου μας.
Να μην λείψει κάνεις 1 ΝΟΕΜΒΡΗ και στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.    
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης .
Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή τους κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Στον κλάδο του εμπορίου που η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι γυναίκες όλων των ηλικιών και νέοι εργαζόμενοι οι επιπτώσεις των νέων μέτρων θα είναι σαρωτικές. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις πείνας. Καταργούν πραγματικά κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει η καθημερινότητα μέσα στους μεγάλους χώρους δουλειάς όπως σε καταστήματα και στις αποθήκες  LIDL   όπως και σε άλλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ.
Συνάδελφοι-ισσες
Αυτό άλλωστε το βλέπουμε και καθημερινά στα καταστήματα εκεί που δουλεύουμε και βιώνουμε τις απειλές, τις πιέσεις, την εντατικοποίηση,  τα εξαντλητικά ωράρια.
 
Συνάδελφοι-ισσες
Εδώ θα πρέπει να δώσουμε  δυναμική απάντηση κι εμείς οι εργαζόμενοι στα LIDL   ώστε η πολυεθνική  να πάρει το μήνυμα ότι  την Κυριακή  την θέλουμε για την οικογένεια  μας  και τα παιδιά μας. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση  και των εργαζομένων  στα LIDL απέναντι στη βάρβαρη και πολυμέτωπη επίθεση Κυβέρνησης-Ε.Ε.
Καλούμε τους εργαζόμενους και στα LIDL να  συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο τους να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για   να διεκδικήσουμε:
Όχι στην  κατάργηση  της Κυριακάτικης Αργίας.
Κυριακή υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
Εθνικό ωράριο λειτουργίας μέχρι 48 ώρες τη βδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά  και σταθερό ωράριο.
8ώρο-5ήμερο-40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Κατώτατη  κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων. 
 
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5β ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ  10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
 
ΤΟ Δ.Σ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου