Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας το Σωματείο μας, η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας και οι εργαζόμενοι δώσαμε τη μάχη για ουσιαστικά  μέτρα προστασίας μέσα στους χώρους δουλείας.

Σήμερα  που βρισκόμαστε  στο δεύτερο κύμα της πανδημίας τα κρούσματα όλο και πιο πολύ αυξάνονται. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ για την LIDL πλέον είναι ‘’ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ,, και η προστασία της υγείας και της ασφαλείας μας  ‘’ΚΟΣΤΟΣ,, από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί. Η τρομοκρατία, οι επιπλήξεις, η εντατικοποίηση, οι απλήρωτες ώρες αποτελούν πλέον καθημερινότητα για όλους μας από την επιθετικότητα της εργοδοσίας η οποία πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Συνάδελφοι-ισσες

Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων πάνε περίπατο τα όποια  υγειονομικά πρωτόκολλα. Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση όχι μόνο στα LIDL  αλλά και στους υπόλοιπους χώρους δουλειάς που ζει  κινείται και εργάζεται ο λαός μας (Μ.Μ.Μ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΣΧΟΛΕΙΑ-ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΘΗΚΕΣ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ) έχει την σφραγίδα Κυβέρνησης-Εργοδοσίας.

 Η πολιτική της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων του κεφαλαίου πρόσφεραν νέα όπλα στο αντεργατικό οπλοστάσιο των επιχειρηματικών ομίλων για να μας ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο. Μας θέλουν στην κυριολεξία σκλάβους του 21ου αιώνα. Βρίσκουν ευκαιρία να προωθήσουν και να νομιμοποιήσουν αντεργατικά μέτρα με την πρόφαση των εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας. Χτυπάνε οριστικά και αμετάκλητα την Κυριακάτικη αργία, το 8ωρο-5νθήμερο, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ετοιμάζονται να αναδιαρθρώσουν το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 με νέο χτύπημα και νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση των σωματείων.

Συνάδελφοι-ισσες

 Δεν πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση που διαμορφώνει η Κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία  για κάθε ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή μας και τις ανάγκες μας να δουλεύουμε εκτεθειμένοι στον ίο και με τους  άθλιους όρους που αυτοί θέλουν.

Προϋπόθεση για να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας είναι η μαζικοποίηση του σωματείου μας η ενεργή συμμετοχή μας σε αυτό. Όσο είμαστε ανοργάνωτοι, έρμαιο στις ορέξεις και τις απαιτήσεις της LIDL  τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο.    

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.            ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

2.            ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΗΞΕΩΝ.

3.            ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΟΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 7-14 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.

4.            ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΛΙΝΕΣ, ΜΕΘ).

5.            ΕΝΙΣΧΥΣΗ   ΤΩΝ Μ.Μ.Μ. ΜΕ ΝΕΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ-ΤΡΟΛΕΥ-ΣΥΡΜΟΥΣ-ΟΔΗΓΟΥΣ.

6.            ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

7.            ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

8.            ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

 

 

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ

 

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου