Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι-εργαζόμενοι στα LIDL

Ύστερα και από 4ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοιού στο ίδιο κατάστημα της LIDL στο Ν. Αττικής (ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ) επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πόσο υποκριτικά είναι τα ευχολόγια και οι διαφημιστικές καμπάνιες της LIDL περί δήθεν μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των καταναλωτών  που έχει πάρει η πολυεθνική για την αντιμετώπιση του COVID-19. Το συγκεκριμένο κρούσμα έρχεται ως συνέχεια επιβεβαιωμένου κρούσματος που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες σε άλλο κατάστημα στο Ν. Αττικής (ΕΛΛΗΝΙΚΟ) όπου η εργοδοσία προσπάθησε να το αποκρύψει μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα αφού προσπάθησε να φέρει το σύνολο του προσωπικού του καταστήματος για εργασία χωρίς να έχουν βγει καν τα αποτελέσματα των τεστ για COVID-19 που είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα!!!

Να λοιπόν συνάδελφοι πως πάνε στο κάλαθο των αχρήστων οι διάφορες πιστοποιήσεις που τους χαρίζουν διάφορα ιδιωτικά ινστιτούτα.

Συνάδελφοι-ισσες

Είναι σαφές ότι για την πολυεθνική LIDL όπως και για τους υπόλοιπους μεγαλοεργοδότες  του κλάδου  η προστασία  της υγείας των εργαζομένων αλλά και συνολικότερα της δημόσιας υγείας δεν έχει την παραμικρή αξία όταν πρόκειται να θιχτεί η τεράστια κερδοφορίας της. Τότε οι  ‘’ΗΡΩΕΣ,, εργαζόμενοι γίνονται ‘’ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ,, και η προστασία της υγείας και ασφάλειας τους ‘’ΚΟΣΤΟΣ,, από το οποίο πρέπει να απαλλαγούν!!!

Συνάδελφοι-ισσες

Κάνουμε σαφές σε όλους σας ότι δεν θα σταματήσουμε το επόμενο διάστημα να αποκαλύπτουμε  την εταιρεία και να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση ( Ε.Ο.Δ.Υ.-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ) για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να είναι σίγουροι ότι όσοι κρύβονται πίσω από  ‘’υγειονομικά πρωτόκολλα,, τα οποία μάλιστα τα κάνουν λάστιχο όπως τους συμφέρει θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει από τους ίδιους τους εργαζομένους ειδικά στα καταστήματα που έχουν υπάρξει κρούσματα όπου η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων βράζει!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

1.      ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 7-14 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ   ΠΛΗΡΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.

2.      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  Η ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.

3.      ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου