Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα καταστήματα και  τις αποθήκες 
Για άλλη μια φορά η πολυεθνική LIDL  δείχνει το στυγνό, ανάλγητο και υποκριτικό πρόσωπο της απέναντι στους εργαζόμενους της. Την ώρα που η πολυεθνική αυτήν την περίοδο έχει μεγιστοποίηση τη κερδοφορία της έχοντας πουλήσει ΄΄ ακόμα και τα ράφια των καταστημάτων της,, αντί να δώσει  ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ  όπως είναι και  ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ  προχωράει σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ για ψώνια από το LIDL διατηρώντας μάλιστα το ύψος που θα πάρει ο κάθε εργαζόμενος ανάλογα με την εργασιακή του σχέση !!!! 
ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΄΄ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ,,.ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΑΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ,  ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΕΤΩΝΤΑΣ   ΤΟΥΣ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΑΣ; 
Προφανώς συνάδελφοι η συντριπτική  πλειοψηφία των συναδέλφων μας που είναι ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  στα καταστήματα και εργάζονται αυτές τις ημέρες ακατάπαυστα για 8, 9 και 10 ώρες ημερησίως  με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους,  η υγεία τους και η ασφάλεια τους έχει ΜΙΣΗ ΑΞΙΑ για την LIDL από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: 
 1.     ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΗ. 
2.   ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗΣ. 
3.     ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ  ΔΟΥΛΕΙΑΣ (ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ- ΜΑΣΚΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ).
ΤΟ Δ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Πρώτα από όλα η υγεία μας μάσκες και γάντια χρειαζόμαστε όλοι μας. Φουλ αντισηπτικά και 8ωρη εργασία για όλους μας. Δε σέβονται και εμάς που είμαστε στις ευπαθείς ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή