Κυριακή 15 Μαρτίου 2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι-ισσες  εργαζόμενοι στα LIDL 
Τις τελευταίες μέρες φτάνουν καταγγελίες από εργαζόμενους στο σωματείο μας ότι η εταιρεία μέσω στελεχών της αρνείται σε εργαζόμενους που αιτούνται την ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ να  την παραχωρήσει με ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ του τύπου ΄΄ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,, ΄΄ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΑ,, μέχρι και το ότι    ΄΄ Η  LIDL ΔΕΝ ΤΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΄΄ . 
Η εργοδοσία λοιπόν που η κερδοφορία της έχει εκτιναχτεί στα ύψη πρωτοστατεί για ακόμη μια φορά στη ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των εργαζομένων. 
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΕΞΗΣ: 
1.     Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ (ΠΝΠ 11-3-2020, ΦΕΚ Α΄ 55 11-3-2020) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ  ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ. 
2.     Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ (ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 11-3-2020 έως 10-4-2020),  τουλάχιστον τριών (3) ημερών, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνει χρήση μιας (1) ημέρας από την κανονική του άδεια για κάθε τρείς (3) ημέρες της αδείας ειδικού σκοπού. 
3.    Σύμφωνα με την  ΠΝΠ, οι τρείς μέρες της άδειας ειδικού σκοπού καλύπτονται κατά τα 2/3 από τον εργοδότη και κατά 1/3 από το κράτος. 
ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΩΜΙΖΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ.


Συνάδελφοι-ισσες 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να έρθουν σε άμεση επαφή  με το σωματείο για ζητήματα άμεσης παρέμβασης. Μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε να μην καταπατηθεί κανένα μας δικαίωμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
1.           ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ  ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. 
2.     ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ,  ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ,  ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 
3. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΠΑΓΚΟΙ, ΚΛΑΡΚ  Κ.Ο.Κ.). 
4.  ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. 
5.     ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 
6.  ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. 
7.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΡΕΠΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.


ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου