Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012




                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL



Τα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου και των ερμηνευτικών εγκύκλιων που ακολούθησαν, λύνουν τα χέρια των εργοδοτών για νέα επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στη μείωση μεροκάματων και μισθών, για μαζικές απολύσεις μειώνοντας τις αποζημιώσεις. Προσαρμόζεται ο χρόνος εργασίας στις ορέξεις της εργοδοσίας. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:
· Οι επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε εργοδοτική οργάνωση και έχουν συνάψει επιχειρησιακή σύμβαση έχουν δικαίωμα να την καταγγείλουν και ΔΕΥΣΜΕΥΟΝΤΑΙ μόνο από τα νέα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων (586,08 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ για τον 8ωρο εργαζόμενο συν τις προϋπηρεσίες παγωμένες στο επίπεδο που είχαν διαμορφωθεί στις 14/02/12).
· Καταργείται το ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ 10% για όλους τους ΕΓΓΑΜΟΥΣ.
· Δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη ο οποίος δεν δεσμεύεται από ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ να καταργήσει το ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ και να το μετατρέψει σε 6ΗΜΕΡΟ κατανέμοντας αντίστοιχα τις ώρες του εργαζόμενου καταργώντας με αυτό τον τρόπο το ΡΕΠΟ.
· Δίνεται το δικαίωμα ΣΠΑΣΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ στους εργοδότες.
Συνάδελφοι-ισσες
Δεν επιτρέπεται καμιά αναμονή ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Είναι επιτακτική ανάγκη να ριχτούμε τώρα στη μάχη πριν ρημάξουν τις ζωές μας και μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Να δυναμώσουμε την ενότητα μας να τους εμποδίσουμε και να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.




     ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
          ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
      ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ                  ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ                 ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ    ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.


                                                   ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου