Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


                               ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2012 ΩΡΑ 10.30 Π.Μ.
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β – ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΘΕΜΑ:ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Η Κυβέρνηση και μονοπώλια δεν αρκούνται στη συρρίκνωση του μεροκάματου και των εργασιακών δικαιωμάτων, ούτε τους φτάνει το ωράριο- λάστιχο που έχουν επιβάλει στο κλάδο του εμπορίου. Τώρα βάζουν στο στόχαστρο τους την Κυριακάτική Αργία που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε απόλυτη εξαθλίωση με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή τους ζωή, στη προσωπική τους ζωή, στο δικαίωμα να έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά μας.
Λέει ψέματα η Κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλει να ανοίξει τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές, αυτό είναι το <τυρί στη φάκα>. Βασικός στόχος είναι να καταργήσει την Αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 2 ή 6 Κυριακές άλλα για όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Επιδιώκουν με την κατάργηση της Κυριακάτικής Αργίας να αυξήσουν ακόμα περισσότερα τα κέρδη των μεγαλοκαταστημάρχων, των μεγάλων μονοπωλιακών ομιλών μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία, οι χιλιάδες άνεργοι στον κλάδο μας, οι χιλιάδες επίσης εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, οι ωρομίσθιοι. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨ δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα τονώσει την ¨αγοραστική κίνηση¨ και δεν θα εξυπηρετήσει τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, που έχουμε υποστεί την φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 67 ωρών.Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL ο Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας καλεί όλους τους εμποροϋπάλληλους στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/12 και ώρα 10:30 το πρωί για να συζητήσουμε, να ακούσουμε τη γνώμη σας, με αίσθηση ευθύνης για τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, να αποφασίσουμε, να βάλουμε φρένο πια σε όλους αυτούς που χειρίζονται τη ζωή μας και μέσα στο χώρο εργασίας αλλά και έξω από το χώρο εργασίας.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου