Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι-ισσες

Το Δ.Σ. του σωματείου μας  εκφράζει την συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του  στην νέα 48ωρη απεργία των συναδέλφων μας στα LIDL  στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα καταγγέλλουμε την προκλητική και αναίτια παρουσία της αστυνομίας με τρία συνολικά οχήματα έξω από την αποθήκη της LIDL στη Θεσσαλονίκη καθώς και την συγκρότηση για δεύτερη φορά απεργοσπαστικού μηχανισμού από την πλευρά της εργοδοσίας όπως καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης συνάδελφοι θέλουμε να τονίσουμε ότι πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας στη Θεσσαλονίκη μπαίνει ξανά στο προσκήνιο το ποιες δυνάμεις είναι αυτές οι οποίες θα μπουν μπροστά στον αγώνα με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων ξεπερνώντας τις λογικές της ‘’εργασιακής ειρήνης’’ και του ‘’κοινωνικού εταιρισμού ΄΄ που όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία των διοικήσεων των σωματείων που δραστηριοποιούνται στη LIDL  καλλιεργούσαν κρατώντας  μακριά τους εργαζόμενους από κάθε αγωνιστική δράση και διεκδίκηση.

Συνεπώς συνάδελφοι  το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό λόγω του μεγάλου αριθμού των σωματείων που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση αλλά στον προσανατολισμό τους που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με αιτήματα τα οποία θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και με μισθολογικές αυξήσεις μεγαλύτερες  του πληθωρισμού κόντρα στις προτάσεις της επιχείρησης που συνδέουν τις αυξήσεις και την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζομένων με την κερδοφορία της.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου