Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
 ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συνάδελφοι-ισσες, εργαζόμενοι στα LIDL
Αυτή τη περίοδο η κατάσταση για μας τους εργαζόμενους στη LIDL, αλλά και συνολικά για την εργατική τάξη της χώρας μας γίνεται όλο και πιο  δύσκολη  και ανυπόφορη. Την Τετάρτη 6 Απρίλη πρέπει να κάνουμε το βήμα να απεργήσουμε για να δώσουμε ισχυρό μήνυμα, σε Κυβερνήσεις-Εργοδότες και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν φτάνει μόνο  η αγανάκτηση  μας το να μην μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας, να σκεφτόμαστε να βάζουμε καύσιμα  στο αυτοκίνητο μας, να τρέμουμε να ανοίξουμε το φάκελο του λογαριασμού ρεύματος, να μην μπορούμε να ψωνίσουμε τα αναγκαία λόγω της ακρίβειας για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η αγανάκτηση και η οργή μας θα πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας έχοντας ως επίκεντρο τις ανάγκες μας και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
                                       ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ü Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.


ü Μείωση χρόνου εργασίας σε 7ωρο-5νθημερο-35ωρο για όλους. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων  των ευέλικτων μορφών εργασίας.
ü Κατάργηση  του απαράδεκτου Νόμου  Χατζηδάκη (4808/21), όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
ü Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής  κατανάλωσης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής  στους λογαριασμούς ρεύματος και όλων των φόρων στα καύσιμα και την ενέργεια.
ü Απεμπλοκή  της χώρας μας από τον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΡΩΣΙΑΣ. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ     ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11π.μ.
ΤΟ  Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου