Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 25/01/22

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

 

Από σήμερα το πρωί φτάνουν καταγγελίες στο σωματείο μας από συναδέλφους από συγκεκριμένα  καταστήματα   ότι η εργοδοσία μέσω στελεχών της (διευθυντές, επιθεωρητές πωλήσεων) ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι για τη χθεσινή και σημερινή μέρα σε όσους δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω των καιρικών συνθηκών θα τους βάλει ρεπό ή άδεια άνευ αποδοχών!!!

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σύμφωνα με την νομοθεσία η οποία δεν χωράει καμία παρερμηνεία  ορίζεται εν συντομία ότι << οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας αλλά εξαιτίας σπουδαίου λόγου που οφείλεται   σε αδυναμία μετακίνησης τους λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της  ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ή ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ…. άρθρο 657 αστικού κώδικα>>.

Συνεπώς συνάδελφοι οποιαδήποτε άλλη  ερμηνεία από στελέχη της εταιρείας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ και έχει ως μόνο σκοπό τη μη καταβολή του ημερομισθίου στους εργαζόμενους.

Επειδή συνάδελφοι η αυριανή μέρα θα είναι δύσκολη και ισχύουν τα ίδια για ότι και σήμερα και χθες και επειδή αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση πρώτα από όλα της υγείας, της ασφάλειας και της σωματικής μας ακεραιότητας από τις συνέπειες του χιονιά και του παγετού, σας καλούμε να ενημερώσετε άμεσα το Δ.Σ. του σωματείου σε περίπτωση αντίστοιχων πρακτικών από πλευράς στελεχών της εταιρείας.

Το Δ.Σ. του σωματείου ήδη από σήμερα το πρωί έχει προβεί σε ενέργειες για την διασφάλιση της πλήρης καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου