Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

 

Συνάδελφοι-ισσες  στα LIDL
Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε  μπροστά σε εξελίξεις  που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.
Βρισκόμαστε αντιμέτωπη με μια ενιαία επεξεργασμένη στρατηγική της Κυβέρνησης , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μονοπωλιακού κεφαλαίου, που έχει ως στόχο να μεταφέρει όλες τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες μας για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία του με την πλήρη κατάργηση κάθε εργατικού  δικαιώματος.
Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, όπως Συλλογικές Συμβάσεις, ωράρια, εργασιακές σχέσεις, Κυριακάτικη αργία, σήμερα παίρνονται πίσω με δικαιολογία την έξοδο από την κρίση.
Όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα δεν είναι προσωρινά, έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Μη μας ξεγελάει  το αφήγημα της Κυβέρνησης για ΄΄ανάπτυξη για όλους΄΄  για νέα εποχή  για επιστροφή στην κανονικότητα μετά το τέλος της πανδημίας όποτε και όταν έρθει αυτή η οποία θα ωφελήσει δήθεν και τους εργαζόμενους. Η μεταμνημονιακή εποχή τους και η ανάπτυξη την οποία επικαλούνται  περιλαμβάνει τα μνημόνια επιτήρησης της Ε.Ε. και των θεσμών και θα στηριχτεί στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων και της περαιτέρω φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων για να πιάνονται  οι   στόχοι  των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και της ασυδοσίας του.   Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος ( ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ), η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οι κάμερες παρακολούθησης στους εργασιακούς χώρους οι οποίες νομιμοποιούνται για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των εργαζομένων είναι μόνο μερικά δείγματα γραφής που μας δείχνουν ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν εδώ και τώρα με ότι εργατικό δικαίωμα υπάρχει ακόμα στους χώρους δουλειάς. 
Συνάδελφοι-ισσες
Εμείς οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική  LIDL η οποία  βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας στο χώρο του λιανικού εμπορίου, βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με το φόβο της απόλυσης, την εντατικοποίηση  της εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία μας, κατεκτημένα δικαιώματα πάνε περίπατο για να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη η LIDL.
Ζούμε στο πετσί μας την πολυεξειδίκευση  την κινητικότητα  την ευελιξία,  την μαύρη και απλήρωτη εργασία  έτσι όπως  την μεθοδεύει η εργοδοσία.
Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε την οργανωμένη αντίσταση, την ενίσχυση του σωματείου μας, την ίδρυση σωματειακής επιτροπής σε κάθε κατάστημα.
Να δυναμώσουμε το επιχειρησιακό μας σωματείο. Να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην ανασύνταξη του κινήματος ταξικά προσανατολισμένα με τους εργαζόμενους οργανωμένους στα σωματεία τους κίνημα χειραφετημένο από την μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια τους.
Κίνημα  απαλλαγμένο  από τον ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ που στόχο έχει να κρατάει τους εργαζόμενους υποταγμένους και μοιρολάτρες.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ, ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΩΓΜΟΥΣ Η ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. 

Συνάδελφοι-ισσες   στη πολυεθνική LIDL, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ, ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ.
Είναι όπλο στο χέρι σου, χρειάζεται να το δυναμώσεις, να το κάνεις πιο  ισχυρό, πιο μαζικό.
Είναι σωματείο που από την πρώτη στιγμή  της ίδρυσης  του ήταν απέναντι στην πολυεθνική LIDL, εμπόδιο στα χέρια της σε βάρος των εργαζομένων. Ουδέποτε συνδιαλέχτηκε με την εργοδοσία, μπήκε μπροστά για να παρθούν πίσω απολύσεις, δυσμενείς μεταθέσεις, απειλές ενάντια σε εργαζόμενους που δεν σκύβουν το κεφάλι, κατήγγειλε και δίνει μάχες ενάντια στο απάνθρωπο ωράριο, εναντιώνεται στην εντατικοποίηση της εργασίας σε καταστήματα και αποθήκες, τις τρομοκρατικές επιπλήξεις, την πίεση απέναντι στους εργαζόμενους μέσω της παραγωγικότητας. Το προηγούμενο διάστημα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να  παρθούν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατήγγειλε και συνεχίζει  μέχρι και σήμερα να αποκαλύπτει ότι οι εργοδότες εφαρμόζοντας τα διάφορα ‘’ υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο,, της Κυβέρνησης το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους και όχι η ασφάλεια των εργαζομένων και καταναλωτών που μπαίνουν στα καταστήματα.   
Είναι σωματείο που είναι στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Η δράση των μελών του Δ.Σ.,  των  εργαζομένων που συσπειρώνονται σε αυτό την ενοχλεί.
Σε αντίθεση  με αλλά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην πολυεθνική LIDL  των οποίων η πλειοψηφία των διοικήσεων όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργούν τη λογική   της εργασιακής ειρήνης  και του κοινωνικού εταιρισμού παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στο να κρατούν τους εργαζόμενους μακριά από κάθε αγωνιστική δράση και διεκδίκηση.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ 
ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ 
Αυτό το σωματείο χωρίς τη δική σου συμμετοχή και μακριά από λογικές ανάθεσης  και παραγοντισμού θα είναι ανίσχυρο, η συμμετοχή σου μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδια της πολυεθνικής LIDL.

 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ, ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου