Τρίτη 28 Απριλίου 2020


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα LIDL 
Από το 1886 η 1η Μάη  αποτελεί σύμβολο στον αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αποτελεί μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών, που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Που με την θυσία και το αίμα τους χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. 
Σήμερα εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός και ορατός  εχθρός  για την ζωή των εργατών είναι το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό  σύστημα που δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα των εργαζομένων.
Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου της Ε.Ε. των Κυβερνήσεων τους είναι τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή τη πανδημία να παραμείνουν. 
Συνάδελφοι-ισσες 
Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL  Ν. Αττικής από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στους χώρους δουλειάς για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος απέναντι στην πανδημία και την εργοδοτική επιθετικότητα.
Συνάδελφοι να το έχουμε καθαρό ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όλα κατακτιούνται με το συλλογικό μας αγώνα. Απαιτήσαμε να παρθούν μέτρα προστασίας να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα μας.
Απέναντι λοιπόν σε αυτή την κατάσταση εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε την οργανωμένη αντίσταση. Να δυναμώσουμε το επιχειρησιακό μας σωματείο ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει καλύτερα και αποτελεσματικότερα  σε όλο και περισσότερα καταστήματα.
Συνάδελφοι, ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας , με στόχο να φορτωθούν στην πλάτη τους τα σπασμένα της κρίσης, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø  ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗΣ.
Ø  ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ  ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  ΙΔΙΟ  ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΗ.
Ø  ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
Ø  ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ  ΛΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ  ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
 
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου