Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  6.30 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Το σωματείο μας μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και σωματεία που συμμετείχαν στις 2 απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και  2 Οκτώβρη δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας στο όνομα   της ανάπτυξης τους!!! Αυτός ο αγώνας απαιτεί αντοχή και συνέχεια γι αυτό και χρειάζεται  η μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη  ώστε να απαιτήσουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση της Ν.Δ. το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. 
Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο εκτός από  πολλά δώρα στους εργοδότες φέρνει μεγάλο χτύπημα στους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπει:
§    Τον οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών Συμβάσεων. 
§  Οι τοπικές ή Επιχειρησιακές  Συμβάσεις θα υπερισχύουν των Κλαδικών Συμβάσεων. 
§  Θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου σωματείων και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αποφάσεις όπως απεργίες με αποτέλεσμα  το  ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά και το χτύπημα των ζωντανών μαζικών Γενικών Συνελεύσεων. 
§  Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως ανώτατο άρχοντα, με δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. 
§  Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων! 
§  Υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης. 
§  Παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει μείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα. 
§  Νέο χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας αφού εξαιρεί τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων (ΑΠΟΘΗΚΕΣ) προς καταστήματα λιανικής πώλησης από την Κυριακάτικη αργία.
Συνάδελφοι-ισσες
Ο μόνος δρόμος για να καλυτερεύσει η ζωή μας είναι η οργάνωση στο σωματείο μας και η διεκδίκηση των πραγματικά σύγχρονων  δικαιωμάτων μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ  ΣΤΙΣ 6.30 μμ
ΤΟ  Δ.Σ.
                                                
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου