Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες, εργαζόμενοι στα LIDL 
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.
Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν επί της ουσίας τα καταστατικά των σωματείων. Η επίθεση είναι συγκεκριμένη και στο στόχαστρο βρίσκονται  τα σωματεία τα οποία βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Η ίδια η κυβέρνηση η οποία είναι ψηφισμένη από το 40%  του 58% του  εκλογικού σώματος  ζητάει από τα σωματεία και τους εργαζόμενους καθολική συμμετοχή  και ‘’ηλεκτρονικό φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχουν’’. Είναι η ίδια κυβέρνηση που πριν λίγες μέρες κατάργησε την προσχηματική διάταξη για την αιτιολόγηση απόλυσης άλλα και νομιμοποιεί τις κάμερες παρακολούθησης στους χώρους δουλειάς (με το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα) δίνοντας μάλιστα το δικαίωμα στον εργοδότη να τις χρησιμοποιεί ως μέθοδο αξιολόγησης της  αποδοτικότητας και της συμπεριφοράς του εργαζόμενου αρκεί να μην χρησιμοποιεί μόνο αυτή την μέθοδο για να αξιολογεί τον εργαζόμενο του.!!! 
Συνάδελφοι-ισσες
Είναι καθαρό πλέον ότι  σκοπός τους δεν είναι η ‘’ η δημοκρατία ‘’ στα σωματεία και οι διαφανείς διαδικασίες αλλά η συλλογική δράση των εργαζομένων και των σωματείων στα οποία συσπειρώνονται. Θέλουν τον κάθε ένα και κάθε μια από εμάς αποκομμένους, να μην συμμετέχουμε ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για μας για ζητήματα που μας αφορούν χωρίς να είμαστε παρών. Να βρισκόμαστε μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις. Μας θέλουν συμβιβασμένους με τα ψίχουλα και παράλληλα φιμωμένους χωρίς δικαιώματα. 
Συνάδελφοι-ισσες
Τα σωματεία έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δεν λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση σε αγωνιστική επαγρύπνηση  ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Να δώσουμε ηχηρή απάντηση όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των σωματείων. Το ζήτημα δεν αφορά κάποια σωματεία και κάποιους εκλεγμένους συνδικαλιστές. Μας αφορά όλους, όλη  την εργατική τάξη της πατρίδας μας.    

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου