Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι-ισσες
Το σωματείο εργαζομένων LIDL  Ν. Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  του στους συνδικαλιστές- στελέχη του Π.Α.ΜΕ. που δικάζονται 12 Οκτώβρη στη Καλαμάτα λόγω της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση που διοργάνωναν τα σωματεία έξω από  κατάστημα της LIDL στις  27/11/2014, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας  με θέμα το Ασφαλιστικό. Τη μέρα εκείνη που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο δρόμο, η  LIDL  προκλητικά καλούσε σε εγκαίνια με σκοπό να σπάσει το απεργιακό μέτωπο.
Συνάδελφοι-ισσες
Είναι φανερό ότι η πολυεθνική LIDL δεν αρκείται στο  ‘’εργασιακό κάτεργο,, που επιβάλει στους εργαζόμενους της σε καταστήματα και αποθήκες αλλά προχωράει και ένα βήμα μπροστά να διώκει ποινικά όσους εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων ασκούν το ταξικό τους καθήκον της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την περιφρούρηση του απεργιακού τους δικαιώματος.
Καλούμε τους συναδέλφους στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ καθώς και τα σωματεία του νομού να εκφράσουν τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου