Παρασκευή 1 Απριλίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
 
Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Ν. Αττικής καταγγέλλει  στους εργαζόμενους και στους καταναλωτές-πελάτες της πολυεθνικής LIDL την απόλυση της συναδέλφισσας  Δημητρακοπούλου Αικατερίνης που εργαζόταν στο κατάστημα των ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ  μετά από 11 χρόνια δουλειάς.
Αυτά συνάδελφοι απέναντι σε μια εργαζόμενη που μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά μετά τον θάνατο του άνδρα της.
Η συγκεκριμένη μεθόδευση  της πολυεθνικής LIDL δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι  συνέχεια  όλων των προηγούμενων τρομοκρατικών απολύσεων και  ‘’ οικιοθελών αποχωρήσεων ,,  με την απειλή μήνυσης  στην ΑΤΤΙΚΗ αλλά και σε όλη την Ελλάδα, εργαζομένων  με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εργαζομένων που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και με τον ίδρωτα τους παρήγαγαν πλούτο στην εταιρεία  και τώρα τους αποκαλούν  ‘’ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,ΒΑΡΟΣ,ΚΟΣΤΟΣ και ΚΛΕΦΤΕΣ ,, και τους πετάνε στην ανεργία.
Δεν πρέπει να συναινέσουμε. Καμιά υποταγή κανένας συμβιβασμός. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα. Δε γεμίζει, δεν αδειάζει, όχι μαγαζί, αλλά ούτε ράφι. Κανένας  να μην υποκύψει στις πιέσεις τις εργοδοσίας.
Μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του σωματείου απαντάμε με  4ωρη στάση εργασίας   από τις 9.00 πμ-13.00μμ   την Τρίτη 5 Απριλίου  για τα καταστήματα  LIDL των ΜΕΓΑΡΩΝ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟY  και καλούμε τους εργαζόμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από την επιθεώρηση εργασίας   Ελευσίνας.
                Απαιτούμε:
·        Την ακύρωση  της απόλυσης  της συναδέλφισσας Αικατερίνη      Δημητρακοπούλου
·        Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.
 
Κλιμακώνουμε  τον αγώνα με τη συμμετοχή μας στην 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
όταν και εφόσον   φέρει η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό  έκτρωμα   στη βουλή.
 
ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου