Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Την ίδια ώρα που οι συνθήκες στα LIDL έχουν γίνει ανυπόφορες με εντατικοποίηση της δουλειάς, λόγου έλλειψης προσωπικού, η όποια έχει ξεπεράσει κάθε όριο με αποτελέσματα οι εργαζόμενοι να έχουν γίνει λάστιχο με σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους, η πολυεθνική LIDL προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να σκύβουν πιο πολύ το κεφάλι, συνεχίζει τις απολύσεις των εργαζομένων στα καταστήματα της στο όνομα της κρίσης και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Έτσι με αυτό τον τρόπο η εταιρεία LIDL μειώνει το εργατικό <κόστος> και αυξάνει τα κέρδη της. Μειώνοντας το εργατικό κόστος παράλληλα μειώνει και τους μισθούς μας.

Συνάδελφοι-ισσες θα πρέπει να έχουμε καθαρό ως εργαζόμενοι ότι ο λόγος που η LIDL πρόσθεσε το οικιοθελές επίδομα δεν οφείλεται στις καλές προθέσεις απέναντι στους εργαζομένους αλλά λόγοι ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις της επιβάλουν μια τέτοια στάση.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Η εταιρεία κάνει χρήση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, της σύμβασης και όσων μέτρων έχουν ψηφιστεί και ετοιμάζονται να περάσουν με τα νέα μέτρα ύψους 13,5 δις για αυτό και συνεχίζει και τις απολύσεις επιδιώκοντας έτσι την μείωση της τιμής της εργατικής μας δύναμης αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την εκμετάλλευση μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Η ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 
ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου