Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι-ισσες


Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων LIDL Ν. Αττικής  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και του Κερκυραϊκού  Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων  της LIDL στο νησί της Κέρκυρας.

Είναι πλέον σαφές και στον τελευταίο εργαζόμενο για το ‘’ που πάει το πράγμα,,. Άνοιγμα των καταστημάτων οπότε θέλει ο εργοδότης αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των Κυβερνήσεων ως τώρα. Μάλιστα η πολυεθνική LIDL  παίζοντας το ρόλο του ‘’λαγού,, περιμένοντας αποφάσεις της Κυβέρνησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την ενέργεια της αυτή έρχεται να προκαταβάλει το συνολικό άνοιγμα των καταστημάτων στην Κέρκυρα για όλη την θερινή περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική και οικογενειακή ζωή εκατοντάδων εμποροϋπαλλήλων στην Κέρκυρα.  


Συνάδελφοι-ισσες
Ο δήθεν  ‘’ΤΟΠ-ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ μας,, δεν δίστασε το προηγούμενο διάστημα να βάλει χέρι ακόμα και στην  ‘’κατ’έθιμον άργια,, της Καθαρής Δευτέρας, να ανοίξει από  αρχές Μαΐου τις Κυριακές το κατάστημα των Άνω Λιοσίων στην Αττική λίγα χιλιόμετρα από την ‘’χωματερή,, ακόμη  και να απασχολεί εργαζόμενους στο άλλο
 ‘’παραδεισένιο νησί,, της Σαντορίνης μεταμεσονύχτια για φόρτωση εμπορευμάτων (άραγε και αυτό είναι νόμιμο σύμφωνα με την πολυεθνική LIDL;) όπως μας κατήγγειλαν συνάδελφοι από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Η  κατάσταση μετά τις ευρωεκλογές της 9η Ιούνη γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αφού τα κόμματα του ευρωμονόδρομου  (Ν.Δ.,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) θα έρθουν να υλοποιήσουν ή να βάλουν πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν όλο το φάσμα της ζωής των εργαζομένων.
Συνάδελφε-ισσα  
Η λύση δεν είναι η φυγή και η παραίτηση,  η αναζήτηση εργασίας σε άλλο μονοπωλιακό όμιλο στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ όπου και εκεί επικρατούν οι ίδιοι η παρεμφερείς  άθλιοι όροι εργασίας. Η λύση είναι ο οργανωμένος ανυποχώρητος αγώνας μας, η συμπόρευση με επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία τα οποία κινούνται σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν και μας στερούν Κράτος και Εργοδότες.

  ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου