Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και ύστερα από το επιβεβαιωμένο  κρούσμα κορονοϊού σε συναδέλφισσα μας σε κατάστημα στο Ν. Αττικής επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση του σωματείου μας για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.
Αντί αυτού το τελευταίο διάστημα έχουμε δριμεία επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα μας με όλους τους τρόπους (επιπλήξεις, τρομοκρατία, εντατικοποίηση).
Φανερώνεται για πολλοστή φορά ότι ο σκοπός της εταιρείας  (του ΤΟΠ ΕΡΓΟΔΟΤΗ για 4η συνεχόμενη χρονιά!!!) δεν είναι άλλος από την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της ξεζουμίζοντας μέχρι τελικής πτώσης τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι-ισσες
Ακόμα και η προβολή από την εταιρεία για πιστοποίηση Covid shield (εγγύηση ιδιωτικού φορέα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και πελατών) πάει στο κάλαθο των αχρήστων αν στην πράξη δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται για την προστασία και την ασφάλεια μας.

Συνάδελφοι-ισσες
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε το επιχειρησιακό  μας σωματείο με ενημέρωση για ζητήματα άμεσης παρέμβασης. Μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε να μην καταπατηθεί κανένα μας δικαίωμα να μπούμε μπροστά για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με αξιοπρεπής μισθούς και εργασιακές σχέσεις.

                                                          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.     ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΗΞΕΩΝ.
2.     ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
3.     ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ  ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
4.     ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ  ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
5.     ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
6.     ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ  32 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
 

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου