Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όλοι στη Συγκέντρωση Τρίτη 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά.

Συνάδελφοι-ισσες
Η 8Η Μαρτίου αποτελεί ημέρα τιμής για την εξέργεση των εργατριών στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης το 1857. Οι εργάτριες τότε τόλμησαν και ύψωσαν το ανάστημα τους, αντιστάθηκαν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλείες, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.
Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Να φέρει στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων γυναικών για εργασία, για μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο για την οικογένεια της, τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Στο κυνήγι του κέρδους από τους μεγαλέμπορους και τις πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου χιλιάδες γυναίκες καθημερινά αναγκάζονται να εκθέτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία σε σοβαρούς κινδύνους. Αυτό αφορά και εμάς τις εργαζόμενες γυναίκες στα LIDL με ατέλειωτες ώρες ορθοστασίας, βάρη, υψηλές θερμοκρασίες στους φούρνους, χαμηλές στα ψυγεία χωρίς καμία προστασία, πίεση για να βγει όσο περισσότερη δουλεία από λιγότερους εργαζόμενους είναι μερικά από όσα βιώνουμε καθημερινά μέσα στα καταστήματα. 
Συνάδελφοι-ισσες
Το σωματείο εργαζομένων LIDL Ν. Αττικής καλεί και τις εργαζόμενες και στα LIDL που όλοι μια γροθιά να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει άνδρες και γυναίκες στην ανεργία.
Να σηκώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δικαιώματα μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. Να αντισταθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζουν χιλιάδες γυναίκες ως τα βαθιά γεράματα χωρίς ουσιαστικά μέτρα, προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.
Ταυτόχρονα διαδηλώνουμε ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ που γεννά τους πολέμους δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανιούνται μερόνυχτα ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπορικών.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες αφού συμμετέχουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Συνυπέγραψαν την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που οδήγησε στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Το έγκλημα που διαπράττουν πρέπει να συναντήσει τον ξεσηκωμό μας, ενάντια στους σχεδιασμούς τους και αλληλέγγυους στο πλευρό των προσφύγων. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι και στα LIDL δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).
ΤΩΡΑ κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να οργανώσει την συγκέντρωση Υλικής Βοήθειας προς τους Πρόσφυγες.
ΆΜΕΣΑ να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες, κτλ) να έρθει σε επικοινωνία με το σωματείο του για την παράδοση της Υλικής Βοήθειας.


Ζήτω η 8η Μάρτη
Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Όλοι στο συλλαλητήριο Τρίτη 8 Μάρτη 2016 στις 6.30 μμ Προπύλαια


ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου