Τρίτη 15 Ιουλίου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων σε 9 τουριστικές περιοχές, καθώς ο στόχος τους είναι να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία και να γενικευτεί σε όλη τη χώρα το άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου μέσα στο 2015.
«Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή, των εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας, επεκτείνει το χρόνο της απλήρωτης δουλειάς και επιβάλλει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η οποία είναι νομοθετημένη, άρα είναι μεγάλο ψέμα πως ο εργαζόμενος θα "ανταλλάσσει" την αργία της Κυριακής με "ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα». Οι συνθήκες εντατικοποιήσεις, ωράρια-λάστιχο, μισθοί-ψίχουλα, αυτά είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες εργαζόμενους στο κλάδο του εμπορίου. Άλλωστε τα βλέπουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στα καταστήματα LIDL. Ένας εργαζόμενος να κάνει δουλειά που αντιστοιχεί για 4-5 άτομα, είναι αναγκασμένος να περάσει από όλα τα πόστα όπως ταμείο , φούρνο , να κάνουμε χρέη αποθηκάριου που αυτά όλα συνεπάγεται με επαγγελματικές ασθένειες όπως <αυχενικό, μέση, τενοντίτιδες βροχοπνευμονίες όπως και άλλες παθήσεις >. Η καταστρατήγηση πέραν ωραρίου που γίνεται στα καταστήματα που από κάτω από την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς συνάδελφοι χτυπάνε την κάρτα τους την ώρα που πρέπει να σχολάσουν και επιστρέφουν στο πόστο τους και συνεχίζει τη δουλειά τους μέχρι στις 11.00 ή και 11.30 η ώρα το βράδυ.
Συνάδελφοι- ισσες
Το Σωματείο Εργαζόμενων LIDL Αττικής καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έρθει σε επαφή με το σωματείο του για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση και κινητοποίηση μαζί με τα άλλα ταξικά σωματεία της Αττικής στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29 την Πέμπτη 17 Ιούλη στις 10 η ώρα το πρωί, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, μεταξύ αυτών και για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου