Τρίτη 8 Ιουλίου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚAΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Αττικής καταγγέλλει την υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε και προβλέπει την άμεση πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στο Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη.
Στόχος τους είναι να γενικευτεί σε όλη τη χώρα το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου μέσα στο 2015, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.
Στόχος της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου με την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. 
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οδηγώντας σε γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης και ακόμα και αποδιοργάνωση της κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής. Αυτό άλλωστε το βλέπουμε κι εμείς καθημερινά στα καταστήματα εκεί που δουλεύουμε και βιώνουμε τις απειλές, τις πιέσεις, την εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια. 
Το Σωματείο Εργαζόμενων LIDL Αττικής καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έρθει σε επαφή με το σωματείο του για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση και κινητοποίηση για την καταδίκη της υπουργικής απόφασης που καταργεί την Κυριακάτικη αργία για χιλιάδες εμποροϋπάλληλους στο κέντρο της Αθήνας. 


Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:

1. Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
2. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
3. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
4. Υπογραφής κλαδικής σύμβασης με κατώτατο μισθό 920 ευρώ.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου