Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΟΒΟ-ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΓΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Η 8η του Μάρτη είναι μέρα αγώνα είναι ένα σύμβολο για την συμμετοχή των γυναικών στη πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική ζωή.
Καλούμαστε και φέτος να θυμηθούμε και να πάρουμε κουράγιο και δύναμη από την πάλη των εργατριών στα υφαντουργία και τα ραφτάδικα της  Ν. Υόρκης το 1857, όπου  οι εργάτριες  τότε τόλμησαν και ύψωσαν το ανάστημα τους αντιστάθηκαν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια, στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που βίωναν.
Στο κυνήγι του κέρδους από τους μεγαλέμπορους  και τις πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου χιλιάδες γυναίκες καθημερινά αναγκάζονται να εκθέτουν την σωματική και ψυχική  τους υγεία  σε σοβαρούς κινδύνους.  Αυτό αφορά και εμάς τις εργαζόμενες γυναίκες   στα  LIDL που βιώνουμε τις ατέλειωτες ώρες ορθοστασίας, τα βάρη, που έχει σαν συνέπεια να δημιουργούνται επαγγελματικές ασθένειες, να υπάρχουν αποβολές, τις υψηλές θερμοκρασίες  στους  φούρνους, τις χαμηλές στα ψυγεία χωρίς καμία  προστασία,  την πίεση  για να βγει όσο περισσότερη δουλειά από λιγότερους  εργαζόμενους.
Συνάδελφοι-ισσες  δεν είναι μονόδρομος  αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, δεν πρέπει να συμφιλιωθούμε με τη μαύρη πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει η Ε.Ε, οι αστικές κυβερνήσεις  και το μεγάλο κεφάλαιο. Απαιτούν  να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στα ελάχιστα  να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, καταργώντας ακόμα την  Κυριακάτικη αργία και τις «κατ’έθιμον» αργίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής του δικαιώματος μας σε αναψυχή και  ξεκούραση.
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στη σταθερή εργασία,  με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.
Η πραγματική ασπίδα προστασίας χτίζεται στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στον 21ο αιώνα. Εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ-ΥΓΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΤΟ Δ.Σ.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου