Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες, εργαζόμενοι στα LIDL
Το  Δ.Σ. του σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα  τη συμμετοχή του στην απεργία  στις 21 Σεπτέμβρη και στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα   στις 10.30 π.μ.
Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε την οργή  και την αγανάκτηση μας σε διεκδικητικό αγώνα ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα την ώρα μάλιστα που η χώρα θρηνεί την τραγωδία στη Θεσσαλία.
Το νέο αντεργατικό τερατούργημα φέρνει στη ζωή μας:
·        Την ¨πολλαπλή εργασία¨ και το δικαίωμα των εργοδοτών να απασχολούν τους εργαζόμενους έως και 13 ώρες την ημέρα.
·        Τις βάναυσες συμβάσεις εργασίας, ¨μηδενικών ωρών¨ και ¨κατά παραγγελία¨ που στην πράξη σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ξέρουν αν, πότε και πόσες ώρες θα δουλέψουν.
·        Το χτύπημα του 5ημέρου, καθώς στις επιχειρήσεις  συνεχούς λειτουργίας θα εφαρμοστεί η 6ήμερη εργασία.
·        Τη διευθέτηση εργασίας με απόφαση του εργοδότη.
·        Το χτύπημα της απεργίας και της συλλογικής απόφασης των εργαζομένων για την περιφρούρησης  της   από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας.
Συνάδελφοι-ισσες
Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις όποιες αυταπάτες μας ότι εμάς δεν θα μας αγγίξουν αυτά τα μέτρα, ότι ο δικός μας εργοδότης δεν θα τα εφαρμόσει. Η επόμενη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου θα είναι κόλαση για το σύνολο της εργατικής τάξης σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην μας ξεγελάνε οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ¨ξεπάγωμα  των τριετιών¨ καθώς από την μια δεν έχει αναδρομική ισχύ το μέτρο και από την άλλη αποτελεί ¨κενό γράμμα¨ λόγω των ωρών που μπαίνουν  για την εφαρμογή τους (ενεργές συμβάσεις, δικαίωμα στον εργοδότη να προχωρήσει σε συμψηφισμό).
 
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
·        ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ (ΔΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
·        ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ.
·        ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
·        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΚΑΜΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ¨ΧΑΡΑΤΣΙ¨ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
·        ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ  100% ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21    ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 
      ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.
 

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου