Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες

Το Δ.Σ.  του Σωματείου Εργαζομένων  LIDL Ν. Αττικής αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό κέντρο Αθήνας για την Τετάρτη 8 ΜΑΡΤΗ με αφορμή το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη και το θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας από τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Συνάδελφοι-ισσες

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας.  Οι ευθύνες  δεν μπορούν να παραγραφούν με τη παραίτηση ενός υπουργού  ή  την απόδοση ευθυνών σε έναν σταθμάρχη. Το έγκλημα αυτό είναι συνέχεια άλλων μεγάλων εγκλημάτων που ζήσαμε τα προηγούμενα  χρόνια στη χώρα μας (Μάνδρα, Μάτι) αλλά και των σοβαρών εργατικών ατυχημάτων και θανάτων  στους χώρους δουλειάς. Η πραγματική αιτία όλων των παραπάνω  είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.

Συνάδελφοι-ισσες

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε  τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν  την ζωή  τους, είναι ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ  ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12.30.

ΤΟ Δ.Σ.

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου