Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι-ισσες
Για άλλη μια φορά η πολυεθνική  LIDL αποδεικνύει με τις πρακτικές της το ανάλγητο και αποκρουστικό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους της.
Η πολυεθνική η οποία σε όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας στο χώρο του λιανικού εμπορίου, παινεύοντας μάλιστα τον εαυτό της για τα βραβεία του ΤΟΠ ΕΡΓΟΔΟΤΗ που τους χαρίζουν διάφορα ΄΄ινστιτούτα΄΄ την ίδια ώρα μάλιστα που η μαύρη και απλήρωτη εργασία οργιάζει στα καταστήματα της και η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο με ότι αυτό συνεπάγεται για  την ασφάλεια στην εργασία μας. Αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης και των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας ήταν και το σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη στο κατάστημα της Ελευσίνας την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου όπου ο συνάδελφος μας και αντιπρόεδρος του σωματείου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ έπαθε αποκόλληση ματιού. Για την πολυεθνική φυσικά αυτό το περιστατικό αλλά και τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στα κάτεργα καταστήματα και αποθήκες της είναι ΄΄ ψηλά γράμματα ΄΄  αφού  κύριο μέλημα της είναι η διασφάλιση και η αύξηση της κερδοφορίας της στις πλάτες των εργαζομένων της φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να αρνείται να δηλώσει το συγκεκριμένο συμβάν ως εργατικό ατύχημα.
Συνάδελφοι-ισσες
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όσο σκύβουμε το κεφάλι, όσο χαμηλώνουμε το πήχη των απαιτήσεων μας τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν, θα κινδυνεύει η ασφάλεια και η υγεία μας στους χώρους εργασίας. Το σωματείο μας εκφράζει την συμπαράσταση  του στον συνάδελφο  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινητοποιήσεις μαζί με το ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ανάδειξη των σοβαρών ζητημάτων ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που επικρατούν στα LIDL.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ:
·                    Άμεση δήλωση ως εργατικού ατυχήματος του συμβάντος του συναδέλφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ.
·                    Ουσιαστικά μέτρα ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στους χώρους ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
·                    Καθορισμός πόστου για κάθε εργαζόμενο στη βάρδια του. Κατάργηση της τρομοκρατικής ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων άλλα και πρόκλησης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ των εργαζόμενων.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου