Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 10π.μ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Περνάμε στην αντεπίθεση, απεργούμε για:
  Να διεκδικήσουμε την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις.  Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ. Καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. Επιχειρησιακή σύμβαση στα LIDL με κατώτατο μισθό 920€ για όλους, κανείς διαχωρισμός σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.

  Να διεκδικήσουμε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, εμείς και οι οικογένειες μας. Να διεκδικήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, γιατί δεν μπορούμε να δουλεύουμε όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης, ακόμα και τις Κυριακές και τις αργίες.

  Να διεκδικήσουμε προστασία της πρώτης κατοικίας και των μικροκαταθέσεων των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κόντρα στην προπαγάνδα της κυβέρνησης η αλήθεια είναι ότι σε λίγες ημέρες, με το νέο χρόνο θα πάψει να υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας, θα δοθούν τα σπίτια για αλισβερίσι στα νύχια των κορακιών.

  Να προστατεύσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα μας στην ελεύθερη και δημοκρατική συνδικαλιστική δράση. Για να κατοχυρώσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα, τη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων μας, το δικαίωμα μας στον απεργιακό αγώνα. Δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία που απαντάνε με καταστολή και βία σε όποιον διεκδικεί, όποιον αγωνίζεται, που ποινικοποιούν το δικαίωμα στην δουλειά.

  Απεργούμε για να δοθεί μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού. Να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. με τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν να υλοποιήσουν πριν και μετά την 3η αξιολόγηση. Μέτρα στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό με νέες μειώσεις στις συντάξεις, με ένα νέο γύρο φοροληστείας και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Με έναν προϋπολογισμό που θα συζητά εκείνες τις ημέρες στην βουλή και που επιβεβαιώνει όλο αυτή τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων.

Την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε να την μετατρέψουμε σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την υπεράσπιση της ζωής μας.

Στις 14 Δεκέμβρη κανείς να μην πάει για δουλειά,
να ερημώσουν τα καταστήματα και οι αποθήκες.

ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου