Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Την Κυριακή 5 Νοέμβριου απεργούμε για να υπερασπιστούμε την Κυριακή αργία. Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο. Γιατί χρειάζεται να παλέψουμε αγωνιστικά ενάντια στον πλήρη σχεδιασμό για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  εξυπηρετώντας τις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών μετά τον νόμο για το άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές ψήφισε και αυτόν για τις 32, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στον εργάσιμο χρόνο.
Πάνω στους εξαντλητικούς ρυθμούς με τους οποίους δουλεύουμε και στα ωράρια λάστιχο θα προστεθεί και η δουλειά τις Κυριακές 17, 24 και 31 / 12.
Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν είναι αγώνας που χάθηκε, είναι μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι όμως αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.
Συνδέεται με την πάλη μας ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στα LIDL να χτυπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις, να εφαρμόσει την διευθέτηση χρόνου εργασίας. Με την ανάγκη να προτάξουμε τα δικά μας θέλω απέναντι στην εργοδοσία που μας θέλει όλο και πιο φθηνούς, όλο και πιο ευέλικτους για να αυξάνει έτσι όλο και περισσότερο τα κέρδη της.
Είναι μέρος του συνόλου της επίθεσης που δεχόμαστε και που θα ενταθεί με τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, με το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού, με την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επίθεση στην οποία δίνουμε μαχητική απάντηση με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 5/11 να πάρουμε απόφαση, να κάνουμε το βήμα και να συμμετέχουμε  στην απεργία του κλάδου μας.

 Δίνουμε ραντεβού στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα LIDL
10Π.Μ στο κατάστημα στα Ανω Πατήσια

ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου