Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 11π.μ.
(Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως)

ΘΕΜΑΤΑ:
·        ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
·        ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ένταση της επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη πρέπει να απαντηθεί από τη δική μας οργανωμένη πάλη, την πάλη που μπροστά θα βάζει τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας αιτήματα. Πάλη που θα έρχεται σε σύγκρουση με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολυεθνικές όπως είναι η LIDL απαιτούν “γη και ύδωρ” για να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.
Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, της ασφάλισης, οι περικοπές εκατομμυρίων σε υγεία, παιδεία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των λαϊκών οικογενειών είναι απαραίτητοι όροι για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Σε αυτή την κατεύθυνση οι μεγαλοεργοδότες απαιτούν επέκταση της “ευελιξίας” στην αγορά, λιγότερο αυστηρή νομοθεσία για την “προστασία της εργασίας” και “διευκόλυνση χρήσης” συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης. Απαιτούν μεγαλύτερη “ελάφρυνση” από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Θέλουν διευθέτηση χρόνου εργασίας, όπως η LIDL που ήδη στις αποθήκες ανακοίνωσε ότι θέλει να περιλαμβάνεται στην νέα επιχειρησιακή σύμβαση.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, αυτή η στρατηγική διαψεύδει τα περί δίκαιης ανάπτυξης που διαλαλεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Η πραγματικότητα που βιώνουμε οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην LIDL με τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής, την ένταση της δουλειάς, τις ατελείωτες υπερωρίες, τη δουλειά τις Κυριακές και τις αργίες, την τρομοκρατία και τις απολύσεις είναι απόδειξη ότι καμία σχέση δεν έχει αυτή η ανάπτυξη με τις πραγματικές μας ανάγκες για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς που να μπορούμε να ζούμε ανθρώπινα, για ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.
Μας θέλουν φθηνούς και ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και ταυτόχρονα παίρνουν μέτρα καταστολής απέναντι στο κίνημα για να επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου, να μην μπορούμε να διεκδικούμε, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Θέλουν με νόμο να βάλουν χέρι στο δικαίωμα στην απεργία.
Μην στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα κυβέρνησης και εργοδοσίας
Έχουμε εμπειρία, δεν μας πείθουν ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι αν βάλουμε λίγο πλάτη ακόμα θα επανέλθουν τα δικαιώματα μας. Μην ανεχτούμε να ζούμε με τον φόβο, να συμβιβαστούμε με το δουλειά να ΄ναι και ότι να ΄ναι.
Τώρα ήρθε η ώρα να κάνεις το βήμα, να γραφτείς, να οργανωθείς στο σωματείο σου, να δώσεις δύναμη στην δύναμη σου. Συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να δώσουμε απάντηση μαζί με το σωματείο μας αλλά και σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
Συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση για να σχεδιάσουμε μαζί την δράση μας για το επόμενο διάστημα.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου