Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση με την επωνυμία LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε Ν. Αττικής καταγγέλει το εργοδοτικό όργιο που γίνεται τις τελευταίες μέρες στις αρχαιρεσίες του <<σωματείου>> με την επωνυμία <<ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ>>.
Πρόκειται για ένα <<σωματείο>> που δημιούργησε η ίδια η εργοδοσία για να έχει την δική της φωνή  μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και για να διαμορφώνει τους συσχετισμούς μέσα απο τα συνέδρια του ΕΚΑ, της ΟΙΥΕ, της ΓΣΕΕ.
Οι αρχαιρεσίες αυτές διεξάγονται απο τα διευθυντικά στελέχη του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, του ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ, που απαρτίζουν και το ψηφοδέλτιο, μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα, δηλαδή συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και του ΕΚΑ. Στις αρχαιρεσίες αυτές καμία διαδικασία δεν τηρείται, μητρώο αποτελούν οι καταστάσεις εργαζομένων ενώ οι χιλιάδες ψηφίσαντες που εμφανίζουν κάθε φορά προσέρχονται με εκβιασμούς και απειλές χωρίς να ξέρουν ποιόν και γιατί ψηφίζουν.
Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη, να μην στηρίξουν με την ψήφο τους τον εργοδοτικό μηχανισμό. Να πετάξουν έξω απο τα σωματεία αυτούς που αναλαμβάνουν την υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν σωματείο, τον Σύλλογο Εμπορουπαλλήλων Αθήνας, οπου τα μέλη του και τα μέλη του Δ.Σ είναι εργαζόμενοι και όχι διευθυντές και καθημερινά παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων στον κλάδο και εκεί τους καλούμε να συσπειρωθούν.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου