Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ
 Στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια
Συναδέλφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Οργανώνουμε και συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη που ομόφωνα αποφασίσαμε στη γενική μας συνέλευση, ως απάντηση την μέρα που θα συζητάνε τα μέτρα.   Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.

            Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού!
Αυτή την ανάπτυξη τη βιώνουμε καθημερινά, οι εργαζόμενοι στα LIDL βλέποντας την επιχείρηση καθημερινά να θησαυρίζει, να αυξάνει τα κέρδη της, να πιάνει τους οικονομικούς της στόχους και ταυτόχρονα να αυξάνει την επιθετικότητα της με όλους τους τρόπους. Τρομοκρατώντας συναδέλφους, απολύοντας παλιούς και νέους, επεκτείνοντας το ωράριο των καταστημάτων, φέρνοντας νέες ατομικές συμβάσεις στους συναδέλφους ΄΄αντικαταστάτες΄΄ που μειώνει σημαντικά το μισθό τους, εντατικοποιώντας ακόμη περισσότερο την εργασία. Δεν έχει τίποτα να κερδίσει ο εργαζόμενος από την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η κερδοφορία τους οφείλεται στην εκμετάλλευση μας και η ανάπτυξη που επιδιώκουν θα πραγματοποιηθεί με την παραπάνω και σκληρότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν συμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή.  Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους βάλουμε εμπόδια. Έχουμε την δύναμη αν πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, την απόφαση να αγωνιστούμε αποφασιστικά, μαζικά, συλλογικά με το επιχειρησιακό και κλαδικό μας σωματείο.
Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή 
ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Τη λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και έχουμε πικρή πείρα. Έχει έρθει η ώρα να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη, στον αγώνα και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
       ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
                                       7 ΑΠΡΙΛΗ                                                                                   
 Στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.00 μ.μ. 
Πλ .Κάνιγγος
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου