Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στις αποθήκες στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ .
Το σωματείο εργαζομένων LIDL σας καλωσορίζει στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ 
Συνάδελφοι-ισσεςΤο μέγεθος και η ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στα LIDL καθημερινά είτε στις αποθήκες είτε στα καταστήματα, είναι αποτέλεσμα του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για μεγιστοποίηση των κερδών της και για ταυτόχρονη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης των εργαζομένων, όπως και των εργατικών μέχρι τώρα κατακτήσεων (μισθοί, ασφαλιστικό, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κ.α.). Τα πλέον οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα LIDL είναι:
1. Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.2. Η υποχρέωση μας να κάνουμε πολλές δουλειές ταυτόχρονα.3. Τα 4ώρα και τα 6ώρα (ευκαιρίες απασχόλησης και όχι σταθερή εργασία) που έχουν ως αποτέλεσμα τους εξευτελιστικούς μισθούς μας και ότι συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.4. Τα βάρη που υποχρεώνονται να σηκώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες με σοβαρές συνέπειες σε επαγγελματικές ασθένειες, στη μητρότητα κ.λπ.Συνάδελφοι-ισσες 
 Το σωματείο μας ιδρύθηκε το 2008. Ο ρόλος του από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του είναι να αποτελέσει ένα γερό αποκούμπι των εργαζομένων, να μπει εμπόδιο στα σχέδια της πολυεθνικής είναι το σωματείο που ουδέποτε συνδιαλέχτηκε με την εργοδοσία. Είναι το σωματείο που μπήκε μπροστά για να παρθούν πίσω απολύσεις, κατήγγειλε την εντατικοποίηση της εργασίας, τις τρομοκρατικές επιπλήξεις, την πίεση απέναντι στους εργαζόμενους μέσω της ‘’ παραγωγικότητας’’ Κάνει σοβαρή προσπάθεια για την ενημέρωση των συναδέλφων με ανακοινώσεις, γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις για τις εξελίσσεις στο κλάδο για να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους σε αγωνιστική κατεύθυνση.
Το σωματείο μας είναι κομμάτι της συνολικής δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του (ΠΑΜΕ) έχει πάρει μέρος σε απεργίες, σε συλλαλητήρια ενάντια στις μειώσεις μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, στις απολύσεις, στις ατομικές συμβάσεις, στην αύξηση της μερικής απασχόλησης και το ωρομίσθιο βασική μορφή εργασίας.
Συνάδελφοι-ισσες
Στην πολυεθνική LIDL συνολικά υπάρχουν 5 επιχειρησιακά σωματεία. Ο κάθε ένας από εμάς έχει βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο των σωματείων και τα σωματεία. Χρειαζόμαστε σήμερα σωματεία που θα λένε ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών, θα απαιτούν αυξήσεις, θα αγωνίζονται για την μετατροπή όλων των ελαστικών μορφών εργασίας σε πλήρη απασχόληση δηλαδή 8ώρο, 5νθήμερο, 40ώρο.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ LIDL
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
2. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ LIDL .
3. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
4. ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
5. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
 Συνάδελφοι-ισσες
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου