Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ,ΜΑΧΗΤΙΚΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Γνωρίζουμε τον φόβο, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Γνωρίζουμε τι αγώνας χρειάζεται, τι προετοιμασία για να συμμετέχει ο εργαζόμενος στην απεργία και κυρίως να κάνει δική του υπόθεση.
Θα πρέπει να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, η απογοήτευση.
Θα πρέπει να δείξουμε τη δύναμη μας, η δύναμη της συλλογικής δράσης, του ταξικού αγώνα, που με αποφασιστικότητα, και προοπτική για να απαιτήσουμε δουλειά με δικαιώματα, και ένα καλύτερο μέλλον.
Κάθε μέρα όλο και περισσότερο μας τσακίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τα μέτρα που μας επιβάλουν Ε.Ε –Τρόικα – Μνημόνια. Η ανάκαμψη που υπόσχεται η κυβέρνηση, είναι μόνο για το κεφάλαιο, τους μεγαλοεργοδότες που μέσα από την κρίση ελέγχει και εκμεταλλεύεται τον πλούτο που παράγουμε, ανταμείβοντας μας με ένα ξεροκόμματο ίσα ίσα για να ζούμε. Χωρίς ανάπαυση, χωρίς κοινωνική, προσωπική, οικογενειακή ζωή μας.
Σε κάθε απεργία οι εργαζόμενοι ρωτούν γιατί να απεργήσουμε, είναι ανάγκη; Επείγουσα ανάγκη είναι να απαιτήσουμε ζωή με δικαιώματα για μας και τις οικογένειες μας.
Γιατί οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο απαιτούν κλαδική σύμβαση του εμπορίου με μειώσεις μισθών 13%.
Γιατί οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο μας επιβάλουν να δουλεύουμε επιπλέον και 7 Κυριακές το χρόνο αρχίζοντας από την Κυριακή 3 Νοέμβρη, σπέρνοντας ταυτόχρονα ότι με την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσουμε το εισόδημα μας που αυτό το λένε σε ένα κλάδο που η πλειοψηφία των εργαζομένων προσπαθεί να επιβιώσει με 400-500 ευρώ το μήνα.

Γιατί θέλουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας

Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο της απόλυσης, να απαιτήσουμε καμία απόλυση.
Γιατί πρέπει να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η LIDL όπου βιώνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς.
Γιατί απαιτούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Η απεργία στις 6 Νοέμβρη, όπως και η προετοιμασία των εργαζομένων για κινητοποιήσεις την Κυριακή 3 Νοέμβρη που θα λειτουργήσουν καταστήματα, να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης. Για να ανασάνουμε σήμερα, χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Γρανάζι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γυρίσει. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας.
Δυναμώνουμε την αντίσταση μας με οργάνωση παντού με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς. Ενισχύουμε και μαζικοποιούμε στο σωματείο μας, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του. Κανένας μόνος του.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου